Boende på skolan

Internatlivet är en viktig del av skolans idé. Här uppstår gemenskap mellan människor från hela Sverige och olika delar av världen. Många kan vittna om hur man på Mariannelunds folkhögskola fått vänner för livet och gemenskapen på internatet har en stor del i detta.

klicka på pilarna för att se fler bilder
swipa åt sidan för att se fler bilder

Hus och rum

Internatet består i huvudsak av två huslängor, som vardera omfattar tre hus. I varje hus finns ca 10 enkelrum med eget handfat. I korridoren finns gemensamma toaletter och duschar. Varje huslänga delar också på ett gemensamt kök och flera sällskapsrum.

Utöver huslängorna finns också 8 dubbelrum i en vacker sekelskiftsvilla som är belägen alldeles intill det övriga internatet. Även här finns gemensamt kök och sällskapsrum.

Varje rum är utrustat med säng med täcke och kudde, skrivbord, 1-2 stolar, bokhylla, garderob/byrå, lampor, anslagstavla, spegel och gardiner.

Sällskapsrum

Vårt internat är inrett för att skapa en hemkänsla för våra kursdeltagare under deras tid på skolan. Därför inrymmer internatet flera härliga sällskapsrum med soffor och fåtöljer.

Det finns ett par större tv-rum och i andra rum finns sällskapsspel, biljardbord och bordtennisbord. På internatet finns också ett mindre gym.

klicka på pilarna för att se fler bilder
swipa åt sidan för att se fler bilder
klicka på pilarna för att se fler bilder
swipa åt sidan för att se fler bilder

Mat & kök

För den som bor på skolan serveras mat sju dagar i veckan. Måndag till fredag serveras frukost, fika, lunch och kvällsmat. Lördag och söndag serveras frukost och lunch.

Internatsköken är välutrustade med porslin, husgeråd, vattenkokare och mikrovågsugn. Däremot kan man inte laga mat i internatsköken, men det finns ett fullt utrustat kök för bakning och matlagning i en närliggande byggnad.

Kostnader

Kostnaden (läsåret 2024-2025) för mat och logi är för enkelrum 6.150 kr och för dubbelrum 5.450 kr för en fyraveckorsperiod.

I den summan ingår mat sju dagar i veckan. Från måndag till fredag serveras frukost, lunch, kvällsmat, fm- och em-fika. Lördag och söndag serveras frukost och lunch. Avdrag för matkostnader görs för lovveckor.

Förbrukningsmaterial som toalettpapper, rengöringsmedel, glödlampor, diskmedel m m ingår i din hyra, däremot inte tvättmedel.