BibelÄventyr

BibelÄventyr kombinerar studium av Bibeln och det kristna livet med friluftsliv. Vi har skapat kursen för dig som vill fördjupa din tro och samtidigt gillar natur och äventyr. Tre dagar i veckan ägnar vi åt kursens bibeldel och två dagar till äventyrsdelen. Det här är en kurs med djup, fart och varm gemenskap.

Bibel och tro

I ämnet Nya Testamentet skapar vi oss en överblick över dess böcker och det sammanhang de kom till i. Vi fördjupar oss särskilt i Markus berättelse om Jesus, och vi studerar även 1 Petrusbrevet som ger oss viktiga nycklar till livet som kristen.

Gamla Testamentet undersöker vi hur Guds räddningsplan för världen börjar och sedan löper som en röd tråd genom bibeln. Hur märks Guds närvaro, vad handlar förbunden om, vilka glimtar ser vi av Jesus? Vi tittar också närmare på en del av de människor vi möter i Gamla testamentet för att se vad vi kan lära oss av dem och deras vandring med Gud.

I Tron som håller söker vi skapa oss en god grund för våra liv. Vilka skäl finns det att vara kristen? Kan vi lita på Bibeln? Vad gör jag när tvivel kommer? Dessa är några frågor vi tar upp. Vi gör också utrymme för de frågor om det kristna livet som ni som klass tillsammans väljer.

Äventyr och friluftsliv

Kursens äventyrsdel är omväxlande och vi ägnar mycket tid utomhus tillsammans. Många av aktiviteterna genomför vi runt Mariannelund eftersom möjligheterna till ett aktivt friluftsliv är mycket goda i skolans omgivningar.

Under några dagar åker vi iväg och lär oss att klättra. Vår skola har också en egen klättervägg. Vi lär oss paddla kajak och åker ut på paddeltur några dagar. Vi gör också en tvådagars vandring under samma tur.

Under sex dagar gör vi en vintertur till svenska fjällen. Då är det skidor och snowboard som gäller. I Mariannelund genomför vi också en isvaksövning.

Överlevnaden är kanske den största utmaningen. Efter grundliga förberedelser ger vi oss ut i smålandsskogarna under ett okänt antal dygn.

Det finns också utrymme för många egna initiativ till aktivt naturliv under fritid och helger, t ex vandringar, övernattningar i vindskydd, fiske, terränglöpning, cykling, paintball i skogen, grottutforskning, skidåkning och utförsåkning.

Lukas, BibelÄventyr 2018

”Tacksam över att ena dagen få sitta i klassrummet och lära mig om vad Gud vill säga till mig genom bibeln. Tacksam över att nästa dag få vara utomhus och ta vara på Guds helt fantastiska skapelse.”