Mission One Eleven

Mission One Eleven är en terminsbaserad grundutbildning för dig som vill tränas och formas i ditt lärjungaskap och din kallelse med fokus på pionjärmission. Under den första delen av utbildningen i Sverige tränas du i att presentera evangeliet på ett enkelt sätt, till människor från andra kulturer och som inte har några kristna referensramar. Under missionspraktiken utomlands kommer du och ditt team bo och arbeta tillsammans med nationella medarbetare, där du kommer praktisera det du lärt dig.

Lokalt och internationellt

Mission One Eleven är baserad på Västanås Center i Mullhyttan, och drivs av Mariannelunds folkhögskola i samarbete med Svensk Pionjärmission.

Kursen har deltagare från både Sverige och USA, och vi genomför därför kursen helt på engelska.

Kursinnehåll

Storytelling

Du tränas i, att utantill kunna berätta Bibeln budskap i kronologisk ordning. Träning ges också i berättarteknik, presentationsteknik och hur man kommunicerar med ett bra och inspirerande kroppsspråk.

Bibelstudier

Under detta segment kommer vi att studera ett antal ämnen både i grupper och individuellt. Huvudämnena fokuserar på lärjungaskap, bibel och bön med fokus på missionsuppdraget. Ämnen som: Guds karaktär, Missionsbefallningen, Bibelns auktoritet, Apostlagärningarna, Blodsförbundet, Evangelisation, Den troendes auktoritet etc.

Teambuilding och träning

Vi går igenom olika moment för att träna på att arbeta och leva tillsammans. Mycket av övningarna går ut på att leva under enkla förhållanden och lösa vardagliga problem. I kursen ingår även fysisk träning med två pass i veckan. Du kommer också tilldelas en personlig mentor som du kan samtala med regelbundet under terminen.

Kommunikation och kulturförståelse

Teoretiska lektioner blandas med praktiska övningar. Du kommer också att studera skillnader i uttryck mellan olika kulturer och religioner. Du kommer att få bättre kommunikationsförmåga mellan kulturer och en djupare kulturförståelse.

Första hjälpen och ”tropikmedicin”

Teoretiska lektioner blandas med praktiska övningar. Du kommer också att studera skillnader i uttryck mellan olika kulturer och religioner. Du kommer att få bättre kommunikationsförmåga mellan kulturer och en djupare kulturförståelse.

Kostnader och studiemedel

Kursen är kostnadsfri, men du betalar själv för mat, boende och resor.

Den totala kostnaden för mat och logi i Sverige och under missionspraktiken utomlands, inklusive utgifter för flygbiljetter och flygskatt, är 34 750 kr.

Övriga utgifter som tillkommer ovanpå dessa kostnader är för diverse utrustning som du behöver under utbildningens missionspraktik utomlands, vaccinationer, reseförsäkring och eventuella utflykter på fritiden samt egna fickpengar.

Studiemedel från CSN

Mission One Eleven är studiemedelsberättigad. Läs mer om studiestöd på CSN:s hemsida.

Ansökan och antagning

Du som söker ska vara fyllda 18 år när kursen börjar och bör ha goda kunskaper i engelska. När vi fått in din ansökan kommer vi kontakta dig för en telefonintervju eller ett personligt möte. Därefter får du besked om du är antagen.

Vid antagningen kommer vi lägga stor vikt vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper som passar teamet och de kommande uppgifter under missionspraktiken.

Garanterad plats får du när bekräftelseavgiften på 3000 kr är inbetald. Bekräftelseavgiften räknas av från avgiften för resor mm.