Har ni gått över på distansundervisning?

För Allmän kurs sker just nu all undervisning på distans. Deltagarna har möjlighet att studera på skolan i särskilt anvisade lokaler.

För bibelkurserna bedrivs undervisningen i vanlig ordning med klassrumslektioner. Motiveringen till detta är att samtliga deltagare bor på internatet, och därför i praktiken utgör en egen karantänszon.

Är internatet öppet?

Internatet är fortsatt öppet och vi serverar mat i matsalen i vanlig ordning. Internatet och matserveringen gör det möjligt för deltagarna att begränsa sin rörelse i samhället, och vi minskar därmed risken för smittspridning. Deltagarna uppmanas under rådande omständigheter att så  långt det är möjligt vara kvar på skolan och inte lämna samhället.

Vad gäller för gäster och besökare?

I nuläget tar vi inte emot besökare på skolan för att inte riskera någon smittspridning.

Hur påverkas höstens bibelkurser?

Alla höstens kurser planeras att genomföras som vanligt. Bor du på internatet och går en bibelkurs kommer tiden på folkhögskolan i stort sett se ut som en vanlig termin i fråga om lektioner, samlingar, fritidsaktiviteter och så vidare. De förändringar vi kan bli tvungna att göra rör studieresor och gästande föreläsare.

Hur påverkas höstens Allmän kurs?

Allmän kurs planeras att genomföras som vanligt, och om möjligt med deltagarna samlade på skolan. Om Folkhälsomyndighetens nuvarande rekommendationer fortsätter att gälla kommer undervisningen helt eller delvis ske på distans . Skolan kommer i så fall tillhandahålla lokaler där du som deltagare kan studera, för dig som exempelvis inte har internetuppkoppling eller någon bra studieplats hemma.

För deltagare på allmän kurs som bor på internatet kan undervisningen komma att ske på distans, medan internatslivet på skolan fungerar ungefär som vanligt.

Vi följer utvecklingen

Mariannelunds folkhögskola följer kontinuerligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och information.