Mariannelunds folkhögskola erbjuder sedan länge en bred palett av terminslånga bibelkurser. Sedan tidigare finns kurserna BibelOmvärld, BibelSocial, BibelTjänst, BibelVäxa, BibelÄventyr och BibelÄventyr2. Och nu kommer alltså ytterligare en – BibelFår.

Jakob Isaksson, Lönneberga gård

– Det finns över 500 referenser till får i Bibeln, och många av de bibliska troshjältarna har varit fåraherdar. I den här kursen vill vi ge gedigna bibelkunskaper precis som i våra övriga bibelkurser, samtidigt som man här också får möjlighet att få prova på ett gammalt bibliskt yrke som fåraherde, säger rektor Jan Nilsson.

Kursen genomförs i nära samarbete med Lönneberga gård, där man arbetat med fårskötsel i många generationer.

– Det känns jätteroligt att få skapa en helt unik utbildning tillsammans med Mariannelunds folkhögskola. Jag tror att den kan få betyda mycket, både för fårnäringen och församlingsrörelsen, säger Jakob Isaksson på Lönneberga gård.

Ulrik Josefsson, PSK

Ulrik Josefsson, verksamhetsledare för Stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet, ser också han fram emot den nya bibelkursen.

– Det är en viktig uppgift för en bibelskola att träna framtidens herdar. Det finns många fårskallar där ute, säger Ulrik Josefsson.

Mer information om BibelFår hittar du på kurssidan, där du också kan skicka in din ansökan.

Vi vill uppmana till stor vaksamhet när du läser information publicerat vid nedanstående datum. Det finns alltid en risk att stöta på fake-news!